Siirry suoraan sisältöön

Tuottajat

Jokaisen Satamunan tuottajan tulee noudattaa yleisiä eläinten hyvinvointiin liittyviä säädöksiä. Tähän kuuluvat mm. näytteiden otot tuotantoeristä. Suurin osa sopimustuottajistamme on hankkinut kanakantansa perheyritykseltämme ja tuottanut kananmunia ohjeidemme mukaisesti ja näin täyttänyt tiukat laatuvaatimuksemme.

Haluatko aloittaa yhteistyön kanssamme?

Pystymme olemaan luotettava yhteistyökumppani sopimustuottajalle, on kyseessä sitten virikehäkki-, lattia-, luomu- tai laidunkananmunien tuotanto. Tästä kertoo tasainen liikevaihtomme kasvu sekä erittäin vähäinen vaihtuvuus sopimustuottajissamme. Vuonna 2020 pakkasimme jo noin  15 % Suomessa tuotetuista munista. Hankimme kananmunia koko Suomen alueelta, niin isommilta kuin pienemmiltäkin tiloilta. Meille mikään logistinen haaste tai partian koko ei ole ongelma.

Mikäli olet kiinnostunut, soita numeroon +358 2 865 5019

Tässä muutamia hyviä syitä toimia tuottajanamme

1. Yli sata vuotta yhtäjaksoisesti jatkunut kanatalouden harjoittaminen luo taloudellisesti ja tietotaidollisesti vahvan ja turvallisen perustan yhteistyölle. Suomen laaja-alaisimman kanatalouden kokemuksen omaavina osaamme opastaa tuottajiamme jokaisessa tuotantoa askarruttavassa asiassa.

 

2. Ideologiamme ei ole markkinaosuustaistossa. Markkinoimme sopimustuottajiemme munat mahdollisimman laajalle asiakaspiirille niin koti- kuin ulkomaisillekin asiakkaille. Tämän ansiosta sopimustuottajamme saavat pitkässä juoksussa parhaan markkinoilta saatavan hinnan sekä turvan markkinahäiriöiltä, kun munat on jaettu useaan eri koriin. Pakkaamiamme kananmunia löytyy lähes jokaisesta Suomen kylästä, kuin myös tarpeiden ja tilanteiden mukaan lähes 20 eri maan vientimarkkinoilta. Vuonna 2020 viennin osuus oli miltei 50% suomen kuorimunien viennistä.

 

3. Kotimaisuus. Meidän omistuspohjamme on 100% suomalainen. Vaikka kotimainen omistajuus itsessäänkin on jo mainio asia, niin siitä on etua myös kananmunien markkinoinnissa. Meille ulkolainen osaomistajuus ei luo rajoitteita ulkomaanmyynnille.

 

4. Yrittäjävetoisuus. Kun yrityksessä ei ole raskasta organisaatiota, niin täten myös välikäsiä on vähemmän. Kun markkinatilanteet muuttuvat, olemme nopeasti uusiin tilanteisiin sopeutuvaisia. Meillä on aito kiinnostus alaa kohtaan, seuraamme hetki hetkeltä maailman markkinanäkymiä, satoennusteita, tuotantotilanteita ja kaikkea, mikä voi vaikuttaa munantuotantoon.Tästä hyvä esimerkki on v. 2010 tunnistettu vastuullisuuslinjaus joka astuu isoilta osin voimaan v. 2025 myös suomessa. Onnistuimme välttämään monet investoinnit ennakoinnilla, jotka uhkaavat jäädä vain siirtymäkauden tuotantomuotoinvestoinniksi.

 

5. Halu kehittää alati omaa toimintaa. Esimerkkeinä mainittakoon mm. Webbiportaali. Olemme luoneet jokaiselle sopimustuottajallemme tunnukset webbiportaaliin, jossa partian munien keskipainoa, munamäärää, laatuluokkia yms. tuottaja voi itse seurata heti, kun munat on pakattu, ja näin saada reaaliaikaista tietoa tuotannon kehittymisestä. Näin on helpompi miettiä esim. tulevaa rehustusta. Webbiin tallentuvat myös edellisten partioiden tiedot, joten kunkin sopimustuottajan on mahdollista verrata esim. eri tuotantotoimenpidemuutosten vaikutuksia aiempiin vuosiin ja optimoida näin paras mahdollinen tuotantotulos.

 

6. Keruumahdollisuudet niin rullakoilla kuin lavoilla, perinteisillä pahvikennoilla tai uudentyyppisillä muovista valmistetuilla keruujärjestelmällä. Jokaiselle tilalle optimoitu kuljetuskalusto, on sitten kyseessä pienempi kuorma-auto, isot tilat mahdollistava puoliperävaunu tai erilaisiin keruulenkkeihin soveltuva moduulimittainen yhdistelmäajoneuvo.

 

7. Mahdollisuus ja kokemus sertifioida tiloja. Pakkaamomme sekä osa lattiamunia tuottavista sopimustuottajistamme on sertifioitu Saksalaisten KAT-sertifiointien mukaan. Vaihtelevissa tuotantotilanteissa meillä on täydet edellytykset toimittaa kananmunia myös keskieurooppalaisten kuluttajien ruokapöytiin. Vailla sertifikaattia olevat kananmunat tuotantotavasta riippumatta paljolti kelpaavat vain munamassan raaka-aineiksi, joten näin saamme myös vientimarkkinoilta paremman edun. Voimme anoa KAT-sertifikaatin myös luomutuotettuihin kananmuniin.

 

8. Mikäli käytössäsi on vielä perheyrityksiemme PanEgg Oy:n kautta hankitut kanalalaitteistot tai niiden osat tai Haaviston Siitoskanalan H&N valkoiset tai Bovans ruskeat kanat, niin hyödyt myös tässä pakkaamoyhteistyössä. Me näemme välittömästi mahdolliset laatu- tai kokopoikkeamat tuotannossanne. Saatamme ottaa teihin yhteyttä heti, vaikka et itse olisi välttämättä edes huomannut muutosta. Näin mahdolliset harmit tai kehitysideat saadaan heti ratkaistua ja säästetään rutkasti euroja. Myös esim. tarviketoimituksia on helppo yhdistää keruulenkkeihin, jolloin saadaan nopeat varaosatoimitukset ja edulliset kuljetukset aikaan. Kun tunnemme kanat parhaillaan jopa kaksi sukupolvea taaksepäin sekä laitteiston aina piirustuspöydältä lähtien, meidän on helppo auttaa ja opastaa sopimustuottajiamme.

 

fi