Siirry suoraan sisältöön

KAT-sertifikaatti

Satamunalle on myönnetty eettiseen tuotantoon ja eläinten hyvinvointiin liittyvä KAT-sertifikaatti.

Satamuna Oy:n ja sen sopimustuottajien lattiakanaloille sekä pakkaamoille on myönnetty kanojen elinolosuhteita ja hyvinvointia mittaava yleiseurooppalainen KAT-sertifikaatti.  Saksalaisessa KAT-järjestelmässä kiinnitetään erityistä huomiota kanojen elinolosuhteisiin ja hyvinvointiin. Sertifikaatin vaatimukset ylittävät lainsäädännön velvoitteet ja niitä valvotaan tarkasti.

– Sertifoidut munantuottajamme huolehtivat muun muassa siitä, että kanoilla on tavallista väljemmät olosuhteet ja muutoinkin kanaloissa on muun muassa pienemmät ryhmäkoot, kertoo Satamunan toimitusjohtaja Toni Haavisto.

Sertifioitu reitti pellolta pöytään

Sertifiointi edellyttää koko tuotantoketjun tarkkaa dokumentointia ja auditointia aina rehunteollisuudesta lähtien. Satamunan pakkaamolle myönnettiin aiemmin kansainvälinen FSSC 22000 -elintarveturvallisuussertifikaatti ja nyt keväällä myös KAT-sertifikaatti.

– Satamunan koko laatuketju on nyt sertifioitu eläinten rehun valmistuksesta ja munien tuottamisesta aina pakkaamiseen saakka. Tällä takaamme hyvät elinolosuhteet kanoille sekä turvalliset kananmunat kuluttajille, kertoo Haavisto.

– KAT-sertifointi on yleinen Keski-Euroopassa. Olemme kuitenkin ainoa suomalainen ja ehkä jopa pohjoismainen munantuottaja, jolla kyseinen sertifikaatti on, Haavisto jatkaa.

– Sertifioinnin ansiosta meillä on edellytykset toimittaa kananmunia myös keskieurooppalaisille kuluttajamarkkinoille, hän lisää.


Paremman elämän puolesta

Tuotantoeläinten hyvinvointi kiinnostaa kuluttajia yhä enenevissä määrin. Viimeaikaiset kaupan ja teollisuuden
vastuullisuuslinjaukset ovat seuraus muuttuneista kuluttajatottumuksista ja vastuullisuuskysymyksistä.

KAT-sertifioinnin kaltaiset yksityiset sertifioinnit kertovat eläinten hyvästä kohtelusta ja siitä, että alkutuottajat ovat valmiita jopa ylittämään asetetut vaatimukset. Satamuna haluaakin olla edelläkävijä vastuullisessa kananmunantuotannossa.

– Oma tuotantomme on jo täysin sertifioitua lattiatuotantoa. Sopimustuottajiemmekin munista ylivoimaisesti isoin osa on joko lattia-, luomu- tai ulkokanojen kananmunia. Haavisto toteaa.

KAT-sertifikaatti pakkaamolle

KAT-sertifikaatti kanaloille

 
fi